facebook tracking

Toxics Historia

Från pojkrummet via ett modem, en Rambotavla, ett gäng snickare, en förstående klassföreståndare och vidare ut i världen.

1994
Connect2Internet

Resan börjar med en 14-åring, ett modem och en internetuppkoppling via Connect2Internet. Första kunden är Kalles pappas företag DX Plastic. Han har nämligen läst i Dagens Industri att en webbsida är vägen till framtidens affärer. Sagt och gjort, efter någon vecka får företaget sin första webbsida. Vid denna tidpunkt är de relativt ensamma i regionen om att ha en digital närvaro på Internet.

1996
Starta eget med hjälp av mamma

Som ett resultat av den första webbsidan börjar DX Plastic omgående få förfrågningar från företag över hela världen, och fler och fler bolag hör av sig och vill ha hjälp att synas på internet. Dags att starta bolag helt enkelt, initialt står det skrivet på Kalles mamma eftersom du enligt lag måste vara myndig för att starta ett bolag. Bolagets namn var PublishIT, men ändrades relativt snabbt till Toxic Interactive med tanke på att PublishIT lätt kunde förväxlas med Publi-SHIT. Pojkrummet genomgår en förvandling och Rambo-tavlan ersätts med en whiteboard för att rummet ska fungera som kontor.

1998
En förstående klassföreståndare

Parallellt med gymnasiestudier drivs bolaget vidare med fler kunder och uppdrag. Cykel och kollektivtrafik används flitigt till kundbesök under de första åren. Tack vare en förstående klassföreståndare var det möjligt att kombinera studietiden med företagandet.

1999
Händelsen som födde förhandlaren

Kalle har blivit ombedd att komma på ett möte med en framgångsrik företagare. 19 år gammal och utan erfarenhet av förhandlingar går han dit. Precis innan mötet får han med sig några kloka ord från en kompis, ”Stå på dig, han kommer att försöka pruta!”.

Mötesdags. Lite nervös men ändå inte och ett potentiellt upplägg börjar diskuteras. Och det känns riktigt bra fram till dess att vi kommer till priset… ”Vad köstar det då?”. Kalle förklarar prissättningen och får direkt kommentaren ”Men, det får jag ju tre snickare för!” varav Kalle helt spontant replikerade ”Men ta tre snickare då och se hur mycket webbsida du får byggt…” Vad sa jag nu? Det blev helt tyst i rummet och efter några sekunders tystnad så utbrast alla i skratt och han får jobbet!

2000
100% nyanställning

Efter nästan 10 år helt ensam i bolaget och alldeles för långa arbetsdagar inser Kalle att det är dags att släppa handbromsen. Nästa steg blir att anställa en handbollsmålvakt från Stockholm till kontoret i Anderstorp. Resultatet blir en ökning både i omsättning och lönsamhet men framförallt kortare leveranstider.

2010
​ Hej Jönköping!

Toxic etablerar sig i Jönköping på grund av närheten till högskolan. Under året växer vi ytterligare och går från två till fyra personer, hinner byta kontor två gånger inom Science Park. Vi ersätter vårt egenutvecklade CMS med open source systemet Umbraco. Och vi förstärker även kompetensen inom ren systemutveckling.

2015
Hej Borås!

Toxic etablerar sig i Borås  som nästa steg i utvecklingen samtidigt som Kalle tar in en delägare och kompanjon i form av Daniel. Satsningen på e-handel är uttalad men satsningen inkluderar givetvis även våra andra kompetensområden. Vi satsar också på EPiServer och Sitevision som nya CMS för att bli mer plattformsoberoende. Vi spänner bågen mot nya mål, helt enkelt. 

Beyond Talent - We Are Toxic

2017
Vi är utnämnda till Gasellföretag!

Ytterligare ett fantastiskt starkt år där vi för första gången blir utnämnda till DI Gasell. Vi inleder ett nytt strategiskt partnerskap med Litium samtidigt som vi anställer totalt fyra personer till och ökar vår omsättning med 59%. Vi fortsätter bygga spännande projekt med våra kunder och partners.

2019
Mästergaseller & minisar!

Under året har vi har anställt 8 nya digitala talanger. Vi har producerat tre Toxic-bebisar som just nu lär sig sitta, krypa och gå - och vi ser fram emot att följa dem vidare i livet. Årets resa gick till Ungern där vi lärde oss allt om vin och spenderade tid tillsammans på en stor kulle med vinrankor i alla väderstreck. Vi har förändrat oss internt och anpassat oss till vår nya storlek som bolag. Som Gasellföretag för tredje året i rad blev vi dessutom utnämnda till MästerGaseller. Nu är vi rustade för nästa steg. 

2020
"I dessa tider"

Året bjöd på utmaningar och möjligheter vi inte hade kunnat förutse, och du är mjutad upprepas frekvent på alla håll och kanter. Vår inställning under hela året var att gasa oss igenom krisen, ta hand om vår personal och våra kunder. Vi är extra stolta att vi fick avsluta året med att välkomna 6 nya toxicaner. Det lärde oss mycket om att hålla interjvuer och onboardingprocesser digitalt.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor