facebook tracking

Vår rekryteringsprocess

Steg för steg in i Toxic-bubblan

1. Vi blir nyfikna på dig
Ansök låter så tradigt, men första steget är att vi vill få en känsla av dig. Så addera din LinkedIn-profil eller ditt CV. Har du inget av det, helt okej. Vi har flera verktyg och frågor som du kan använda för att vi på ett bra sätt ska få en känsla för dig.
2. Snicksnack
Går du vidare i processen så kommer vårt rekryteringsteam att slå dig en pling för att stämma av förutsättningarna. Du får chans att ge oss en enkel pitch om vem du är och kanske vill du ta pulsen på oss?
3. Toxic kaffe
Dags för den klassiska intervjun. Den genomförs antingen fysiskt eller digitalt. Vi ger tid till frågor som känns viktiga, skapar en gemensam känsla för rollen. Här träffar du med vår rekryterare och kontorsansvarig för det kontor du kommer att tillhöra.
4. Teknisk påtår
Nu är det dags att prata kod, design, affärsutveckling, ramverk och projektledarmodeller. I detta möte vill vi presentera dig för någon i teamet du skulle tillhöra, den som kanske rent av blir din Toxic-buddy.
5. Referens
Vi vill gärna ta ett kort samtal med någon som du jobbat med tidigare, ledare som kollega som kan ge sin bild av dig och förhoppningsvis skicka med ett gott ord på vägen.
6. Beslut
Alla du har träffat under den här processen ger vårt rekryteringsteam sin input, känsla och erfarenhet av mötet med dig. Känner du som vi så presenteras ett jobberbjudande där utveckling står i fokus.

Jag vill veta mer!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor